Вибори окупантів: чи зможе Захід бути максимально жорстким? Експерт

Читать на русском
Кирило Молчановполітолог

Незважаючи ні на що, контакти між ключовими світовими гравцями та РФ збережуться. Не варто сподіватися, що після виборів Захід перестане комунікувати з депутатами Держдуми.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Кирило Молчанов, аналізуючи позицію Заходу та можливість розриву дипломатичних відносин з РФ у ключі виборів.

«Захід має дуже прагматичну позицію. Так, вони постійно говорять про незаконність анексії, але при цьому їхній «великий капітал» постійно лобіює скасування санкцій, тому що вони недоотримують прибуток», – констатував політолог.

На його думку, не варто виключати, що в довгостроковій перспективі за умови збереженні нинішньої риторики навпаки комунікація з РФ буде посилюватися через фінансовий та економічний чинник.

Не варто очікувати жорсткої позиції через вибори в РФ від представників західної дипломатії.

Крім того, на його думку, зараз не йдеться й про розрив дипвідносин України з РФ.

«Так, обидві сторони не мають послів, що пояснюється політичними мотивами, але комунікація відбувається, при цьому досить сильна, просто не дипломатичними каналами. Не секрет, що багато питань вирішуються через Медведчука. Всі фінансові, питання поставок вугілля та інші йдуть саме через нього, а повноважень у нього, напевно, навіть більше, ніж у посла», – проаналізував ситуацію Кирило Молчанов.

Нагадаємо, раніше в МЗС України заявили, що якщо Кремль вирішить розірвати дипломатичні відносини з Україною, «то це його відповідальність».

Питання розриву дипломатичних відносин з РФ періодично виникає на порядку денному, але особливо гостро – після «кримських провокацій» Путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: