Кабмін спростив умови нарахування субсидії

Читать на русском
При оформленні субсидії більше не буде враховуватися вартість безоплатного лікування, відпочинку та регресні виплати.

Кабінет міністрів вніс зміни до системи обліку доходів членів домогосподарств у процесі нарахування субсидії, прибравши з доходів вартість реабілітаційних послуг і додавши дохід від земельної частки.

Рішення було ухвалено на засіданні уряду 8 вересня, повідомляють у прес-службі Міністерства соціальної політики, передає «Слово і Діло».

«Не враховувати в сукупний дохід при призначенні субсидії вартість безоплатно отриманих санаторно-курортних путівок, протезно-ортопедичних виробів, засобів реабілітації, суми, які виплачуються в порядку відшкодування збитків, заподіяних працівникові за ушкодження його здоров'я, пов'язаних із виконанням ним трудових обов'язків», – йдеться в повідомленні.

Субсидії готівкою: чи запрацює монетизація пільг?Експерт прокоментувала заяву Павла Розенка про те, що повністю монетизована система субсидій має цілу низку недоліків.

У Мінсоцполітики пояснюють, що при призначенні субсидії в I кварталі в середньомісячний дохід буде враховуватися дохід від земельної частки, що нараховується в IV кварталі попереднього року.

Як повідомлялося раніше, станом на 31 серпня 2016 року шість мільйонів сімей оформили субсидії.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) вважає наявну в Україні систему надання житлових субсидій неефективною й закликає її змінити.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: