Нардепи закликають НАБУ перевірити купівлю квартири Лещенком

Читать на русском
Депутати звернулися до Національного антикорупційного бюро, вимагаючи негайного розслідування на факт наявності корупції при купівлі елітної квартири нардепом від БПП Сергієм Лещенком.
Сергій Лещенко стверджує, що позичив грошей на покупку квартири в центрі столиці.

«Народний фронт» і «Радикальна партія» закликали Національне антикорупційне бюро перевірити на факт корупції придбання квартири депутатом від «БПП» Сергієм Лещенком.

Про таке рішення двох фракцій оголосив із трибуни Верховної Ради в середу депутат від «НФ» Павло Пинзеник, передає «Слово і Діло».

«На підставі цього повідомлення Національне антикорупційне бюро має ухвалити процесуальне рішення про внесення інформації до Єдиного реєстру розслідувань. Після цього протягом 24 годин ми хотіли б почути від НАБУ про наявність чи відсутність підстав для притягнення до кримінальної відповідальності», – говорить Пинзеник.

Експерт про партію Найєма-Лещенка: вони продають себе, а не ідеї для УкраїниПолітолог поділився міркуваннями щодо з'їзду «Демальянсу» та перспектив нової партії Найєма-Лещенка.

За його словами, також ідеться про можливе ухилення від сплати податків і можливе заниження вартості об'єкта оподаткування, «про можливе внесення в договір купівлі-продажу елітної нерухомості завідомо неправдивої інформації, що може мати ознаки шахрайства».

Він також поцікавився, чи підписувало керівництво Ради розпорядження про відрядження Лещенка, оскільки депутат був відсутній на засіданні парламенту 7 вересня.

Як повідомлялося раніше, народний депутат від «БПП» Сергій Лещенко придбав квартиру площею 192 квадратних метри в новобудові в центрі Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: