Лещенко офіційно заявив про готовність очолити ГПУ

Читать на русском
Народний депутат від фракції Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко готовий стати генеральним прокурором України.
Сергій Лещенко

Народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко заявив, що в разі зміни законодавства він готовий стати генеральним прокурором України.

Таку заяву Лещенко зробив у себе в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Юрій Луценко (лідер фракції «БПП» – Ред.) визнав, що обговорював із Президентом Порошенком своє призначення на посаду генпрокурора. Але оскільки Луценко не має юридичної освіти та стажу, то для його призначення потрібно буде змінювати закон. Якщо так, то я також офіційно оголошую, що готовий стати генеральним прокурором. У мене також немає юридичної освіти та стажу, але я вважаю, що готовий впоратися з цією роботою», – заявив нардеп.

Він нагадав, що протягом 14 років займався антикорупційними журналістськими розслідуваннями. «Наприклад, кримінальне провадження проти Януковича, Клюєва та Ставицького в частині присвоєння «Межигір'я» базується на моїх документах і викриттях, які я здійснив за часів Януковича, ще будучи журналістом, і які я передав слідству після Революції Гідності», - зазначив політик.

Крім того, на підставі документів Лещенка НАБУ порушило кілька кримінальних проваджень проти вже колишнього нардепа від «НФ» Миколи Мартиненка. «Вважаю, що мій досвід і нульова толерантність до корупції допоможуть зробити з Генпрокуратури справжній незалежний орган захисту законності в Україні», – резюмував Лещенко.

До слова, глава українського Transparency International Олексій Хмара підтримав ідею призначення Сергія Лещенка новим генеральним прокурором.

Нагадаємо, цього пленарного тижня Верховна Рада має не лише проголосувати за відставку Яценюка та призначити новий склад Кабміну, а й визначитися з новим генеральним прокурором. Принаймні такі завдання поставив парламенту минулого тижня Президент України Петро Порошенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: