МЗС відреагувало на військові навчання РФ біля кордонів України

Читать на русском
Провокаційні дії держави-агресора відбуваються на тлі блокування Росією Мінського процесу, невиконання нею положень Мінських домовленостей і ескалації на Донбасі.

МЗС України висловило глибоку стурбованість з приводу проведення на окупованих територіях і на кордоні України військових навчань «Кавказ 2016».

Про це йдеться в заяві українського зовнішньополітичного відомства, передає «Слово і Діло».

«Масштабне нарощування міжвидового угруповання військ на окупованих територіях і на кордоні України свідчить про зростання безпосередньої військової загрози для України», – йдеться в оприлюдненому в середу коментарі МЗС України.

В українському зовнішньополітичному відомстві заявляють, що РФ сконцентрувала на південно-західному напрямку угруповання військ чисельністю близько 100 тис. (в т.ч. близько 41 тис. поблизу кордонів України), більше 2,5 тис. одиниць бойової техніки, 60 кораблів, 400 літаків і вертольотів.

МЗС України підкреслює, що в своїй військовій доктрині Росія визначає розгортання іноземною державою військових контингентів на суміжних з РФ територіях, в тому числі політичного і військового тиску, як одну з основних зовнішніх військових загроз.

Крім цього, додали в МЗС, «звертає на себе увагу, що на тлі навчань «Кавказ 2016» в період 5-9 вересня проходять також командно-штабні навчання першого та другого армійських корпусів російських окупаційних військ в Донбасі».

ЗС РФ фактично віддали наказ «розстріляти Мінські домовленості» – ГУРГенеральний штаб ЗС РФ фактично віддав наказ «розстріляти Мінські домовленості», коли з артилерійських систем було обстріляно Архангельське.

«Закликаємо міжнародне співтовариство і партнерів України вжити заходів для того, щоб спонукати Росію відмовитися від провокацій і дій, спрямованих на руйнування глобальної і регіональної безпеки», – заявили в МЗС.

Як повідомлялося раніше, стратегічні командно-штабні навчання ВС РФ «Кавказ 2016» на території тимчасово окупованого Криму, а також у Донецькій і Луганській областях увійшли в активну фазу.

Нагадаємо, Російська Федерація запланувала проведення в Криму військових навчань «Кавказ 2016» ще в лютому цього року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: