Попри санкції ЄС помічник Путіна побував у Греції – ЗМІ

Читать на русском
Попри санкційний список Євросоюзу помічник російського президента Владислав Сурков у травні побував на горі Афон у Греції разом з Володимиром Путіним.
Владислав СурковФото з відкритих джерел

Помічник російського президента Владислав Сурков у травні здійснив паломництво на гору Афон у Греції, хоча він перебуває у санкційному списку Євросоюзу.

Про це пише видання Time з посиланням на три різні джерела, повідомляє «Слово і Діло».

За інформацією видання, Сурков відвідав гору Афон разом з російським президентом Володимиром Путіним, який побував там 28 травня разом зі священиками РПЦ і державними чиновниками.

Економісти підрахували збитки Росії від санкцій за три рокиЗагальні втрати російської Федерації від фінансових санкцій та падіння цін на нафту за період 2014-2017 років складуть близько $0,6 трлн або близько 8,4% ВВП країни.

Кремль прокоментував цю інформацію коротко, мовляв, «це неправда».

Зазначимо, Суркову заборонили в’їзд до ЄС і США з 2014 року, оскільки він брав участь у організації анексії Криму.

Видання зазначає, що те, яким чином Сурков потрапив на Афон попри санкції лишається загадкою. Заступник міністра закордонних справ Греції Янніс Аманатідіс, який відповідав за візит делегації РФ у Грецію, не відповів на письмові запити Time.

Нагадаємо, що канцлер ФРН Ангела Меркель і прем’єр Чехії Богуслав Соботка не бачать перспектив для зняття санкцій з Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: