Економісти підрахували збитки Росії від санкцій за три роки

Читать на русском
Фінансові санкції складуть близько 170 млрд дол. втрат для російської економіки, недоотримані доходи від нафтогазового експорту – ще близько 400 млрд дол.

Загальні втрати російської Федерації від фінансових санкцій та падіння цін на нафту за період 2014-2017 років складуть близько $0,6 трлн або близько 8,4% ВВП країни.

Про це пише старший науковий співробітник ДУ «Інститут всесвітньої історії НАН України» Максим Ялі в статті «Чи потрібна Путіну широкомасштабна війна з Україною?» на сайті «Хвиля», передає «Слово і Діло».

«За прогнозами російських експертів, наближених до уряду РФ, комбінація двох шоків, випробуваних економікою Росії, – фінансових санкцій та падіння цін на нафту – за 2014-2017 роки буде коштувати їй близько $0,6 трлн або 8,4% ВВП», – йдеться в статті.

Уточнюється, що втрати від фінансових санкцій складуть близько $170 млрд, недоотримані доходи від нафтогазового експорту – ще близько $400 млрд.

Наявні оцінки втрат капіталу від санкцій розраховані виходячи з ціни нафти $50 за барель, експортних доходів – з урахуванням санкцій за такої ж ціни порівняно зі $100 за барель.

Економічні санкції проти РФ офіційно продовженіВідсьогодні економічні санкції проти РФ офіційно продовжені Європейським Союзом на півроку.

«На ці показники орієнтувався російський уряд як на середньостроковий рівень ще два роки тому», – уточнює автор.

Як повідомлялося раніше, 4 серпня італійський парламент не підтримав проект резолюції щодо скасування санкцій проти Росії, який запропонувала проросійська партія «Рух 5 зірок».

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів пригрозив запровадити дзеркальні санкції проти Росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: