18 російських чиновників судитимуть заочно – Луценко

Читать на русском
Заочно засудять усіх російських високопосадовців, яких підозрюють у злочинах проти України. Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що перші рішення українських судів для цього вже отримали.
Юрій ЛуценкоФото з відкритих джерел

Усіх російських високопосадовців, яких підозрюють у злочинах проти України, засудять заочно.

Про це розповів генеральний прокурор України Юрій Луценко на засіданні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, передає «Слово і Діло».

Він уточнив, що чекає судових рішень «впродовж найближчих тижнів».

«Щодо всіх підозрюваних буде застосована процедура заочного засудження. Перші рішення українських судів для цього ми вже отримали, сподіваюсь впродовж найближчих тижнів отримати їх щодо всіх 18 підозрюваних», – заявив генпрокурор.

Проти Луценка готують акції протесту – ЗМІУ Генеральній прокуратурі готуються до масованої акції з дискредитації генпрокурора Юрія Луценка. Вказівки про проведення акцій протесту були отримані з Москви.

Він повідомив, що всі підозрювані оголошені в державний розшук, щодо всіх них уже є рішення суду про затримання для доправлення до суду та обрання запобіжного заходу.

За словами Луценка, в ГПУ усвідомлюють, що вище керівництво Росії, яке розв'язало війну проти України, навряд чи приїде в Київ.

Нагадаємо, Генпрокуратура повідомила про підозру 18 представникам влади Росії за розв’язання війни проти України. Серед них – радник президента Росії, колишній уповноважений представник президента Росії в так званому «Кримському федеральному окрузі», міністр оборони Росії, двоє його заступників та ще десять осіб із числа вищого командного складу Збройних сил РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: