Україна запропонувала бойовикам дату повного припинення вогню на Донбасі – Тандіт

Читать на русском
З ініціативи української сторони було запропоновано припинити вогонь в зоні зіткнення з 1 вересня, щоб забезпечити навчальний процес для дітей.
Юрій Тандит

Гуманітарна підгрупа в рамках Тристоронньої контактної групи в п'ятницю в Мінську обговорювала домовленість про повне припинення вогню на Донбасі з 1 вересня.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» розповів радник глави Служби безпеки України Юрій Тандіт, передає «Слово і Діло».

«З ініціативи президента Петра Порошенка було порушено питання в присутності представника ОБСЄ про припинення вогню. Це дуже важливо, тому що ми маємо забезпечити нашим дітям можливість у тій зоні, де неспокійно, де фактично досі йдуть обстріли нашої території, почати навчальний процес. Ми сподіваємося, що з 1 вересня процес цей почнеться, й ми побачили, що фактично з боку ОРДЛО нас почули», – сказав він.

Канцлер ФРН і прем’єр Чехії не бачать перспектив для зняття санкцій з РосіїКанцлер Німеччини Ангела Меркель і прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка не бачать підстав для скасування санкцій Євросоюзу проти Росії, оскільки ситуація на Донбасі погіршилась.

Нагадаємо, 10 березня 2016 року Президент України Петро Порошенко пообіцяв протягом одного року повернути Донбас мирним шляхом.

Як повідомлялося раніше, в зоні бойових дій на східних територіях України за добу загинув один військовий, ще двоє – отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: