На реформування поліції ЄС виділить шість мільйонів євро

Читать на русском
Євросоюз виділить на реформування поліції шість мільйонів євро. Пілотні проекти запускатимуться в Києві, Львові та Харкові.
Фото з відкритих джерел

Європейський Союз виділить Україні близько шести мільйонів євро на реформування поліції.

Про це заявив голова Консультативної місії ЄС Кястутіс Ланчінскас, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МВС.

Новий проект із реформування поліції запустять ЄС разом із Міністерством внутрішніх справ. Він складатиметься з двох частин: перша – це концепція community policing (взаємодія поліції з громадою), друга – сrowd control (забезпечення громадського порядку).

«Ми готові до практичної реалізації цих ідей, готові представити нашу команду в цій роботі. Головний партнер – поліція Швеції. Крім того, будуть залучені фахівці з Данії», – повідомив Ланчінскас.

Двоє поліцейських загинули під час виконання обов'язків – ДеканоїдзеУ Національній поліції розповіли про втрати в складі співробітників, які виконували свої обов'язки.

Очільник МВС Арсен Аваков повідомив, що пілотні проекти запускатимуться в Києві, Львові та Харкові.

За словами міністра, в рамках напрямку сrowd control планується створення спеціального поліцейського загону, діяльність якого базуватиметься на принципі деескалації напруги під час масових заходів.

Проект community policing забезпечуватиме створення сталості структур та поліцейських відділень, зокрема в сільській місцевості. Він включає в себе проведення тренінгів для персоналу та співробітників поліції на всіх рівнях.

Нагадаємо, в серпні Аваков анонсував новий набір до Нацполіції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: