«Укрзалізниця» загрожує різко скоротити кількість електричок

Читать на русском
Зношування моторвагонного рухомого складу приміського сполучення досягає критичної точки й призводить до скорочення кількості поїздів.

«Укрзалізниця» заявляє про катастрофічний рівень зношування рухомого складу – як локомотивів, так і вагонів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрзалізницю».

«На сьогодні електропоїзди зношені на 85%, дизель-поїзди – на 99%, рейкові автобуси – на більш ніж 18%», – йдеться в повідомленні компанії.

Також наголошується, що 182 електропоїзди та 139 дизель-поїздів мають бути списані, але досі працюють із перевищенням норм, встановлених виробником.

Жалюгідний стан речей у компанії пояснюють тим, що за 25 років незалежності України жодного разу не виконувалося положення ст. 10 закону «Про залізничний транспорт», згідно з яким приміський рухомий склад має закуповуватися із залученням коштів місцевих бюджетів.

Ситуацію посилює регулярне невідшкодування національному перевізнику коштів у повному обсязі за перевезення пільгових категорій пасажирів.

В «Укрзалізниці» озвучили суму інвестицій на потреби підприємства в 2016 роціВ. о. голови «Укрзалізниці» повідомив, що підприємство отримає трохи менше 11 млн гривень капітальних інвестицій.

«З 2012 року залізничному транспорту не повернули за перевезення пільговиків у приміському сполученні майже 1 млрд грн. Уже в першій половині 2016 року місцеві бюджети заборгували ПАТ «Укрзалізниця» понад 200 млн грн», – підкреслили в компанії.

В «Укрзалізниці» також застерегли, що якщо ситуація не зміниться, то в найближчому майбутньому кількість приміських поїздів може скоротитися.

Як повідомлялося раніше, «Укрзалізниця» представила Міністерству інфраструктури детальний план модернізації, до якого включені дії з відновлення нормальної діяльності компанії з описом декількох сотень різних заходів.

Нагадаємо, голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Бальчун хоче відмовитися від непрофільних активів, які належать держпідприємству.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: