Кабмін запустив сайт про субсидії та комунальні тарифи

Читать на русском
На сайті можна дізнатися інформацію про тарифи, субсидії, а також є калькулятор комунальних платежів і субсидій.
Передовиця сайту

Уряд України запустив сайт, на якому можна дізнатися інформацію про розмір тарифів та їх динаміку, порядок оформлення субсидій, а також відповіді на інші питання, які пов'язані з комунальними послугами.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні ми запустили http://teplo.gov.ua/ – сайт, який дає відповіді на найбільш поширені в суспільстві питання: Чому зросли тарифи? Як формується ціна на газ? Для чого потрібні субсидії? Як зменшити комунальні платежі?», – пише прем'єр.

На сайті також є калькулятор комунальних платежів і субсидій.

«Введіть дані своєї квартири та тарифи свого міста й дізнайтеся, скільки при оформленні субсидії складуть Ваші комунальні витрати й скільки за Вас заплатить держава. Все просто та прозоро», – уточнив Гройсман.

Прем'єр запевнив, що держава не залишить громадян сам-на-сам із новими рахунками на газ, тепло, воду та електроенергію.

Експерт: річ не в заявах про завищені тарифи, а в тому, що ніхто не довів зворотногоНезалежний експерт із питань енергетики проаналізував заяву Володимира Гройсмана про те, що «страшні» рахунки за комунальні послуги восени – перебільшення та неправда.

«Уряд подбав, щоб перехід на нові справедливі тарифи на житлово-комунальні послуги був менш відчутним для більшості українців», – додав очільник уряду.

Раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман назвав залякуванням населення заяви про страшні рахунки за комунальні послуги та закликав не слухати популістів, які спекулюють на цій темі.

Нагадаємо, 29 квітня 2016 року віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко запевнив, що 40 млрд грн, які зафіксовані в Державному бюджеті, вистачить для того, щоб надати субсидії всім, хто в результаті підвищення тарифів потребуватиме допомоги від держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: