Інтерпол відмовився оголошувати ватажків «Л/ДНР» у міжнародний розшук

Читать на русском
Ватажки проросійських сепаратистів не можуть бути оголошені в міжнародний розшук через позицію Інтерполу.

Інтерпол відмовився оголошувати в розшук ватажків самопроголошених «Луганської та Донецької народних республік».

Про це в інтерв'ю газеті «Сегодня» розповів керівник Робочого апарату Національного бюро Інтерполу в Україні Василь Неволя, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, оголошення в розшук Ігоря Плотницького, Олександра Захарченка, Арсенія Павлова («Мотороли»), Ігоря Гіркіна («Стрелкова») та Ігоря Безлере («Біса») не є можливим через статут Інтерполу як політично нейтральної організації.

«Інтерпол не ставить під сумнів серйозність висунутих звинувачень. Але керується статутом і не порушує його», – заявив Неволя.

«Стаття 3 містить категоричну заборону втручатися в діяльність, що має політичний, військовий, расовий і релігійний характер. Виходячи з цих канонів, будується вся робота. При обробці даних, що містяться в запитах, аналізується та оцінюється відповідність вимогам цих основоположних статей викладеної фабули справи. Якщо вбачається політичний, військовий, расовий або релігійний підтекст, іде відмова», – пояснив він.

Нагадаємо, раніше Подільський районний суд Києва викликав ватажка так званої «ЛНР» Ігоря Плотницького на судове засідання, яке заплановане на 31 серпня. Пізніше ватажок бойовиків заявив, що не має наміру з'являтися за повісткою до суду в Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: