Президента Естонії не змогли обрати в першому турі

Читать на русском
Завтра у парламенті країни пройде другий тур виборів президента. Передбачається, що Ейки Нестора у другому турі замінить Сійм Каллас.

У першому турі виборів в Естонії на пост президента країни жоден з кандидатів не зміг набрати необхідних 68 голосів депутатів парламенту (Рійгікогу).

Про це повідомляє Postimees, передає «Слово і Діло».

«Згідно з підрахунком голосів, Аллар Йыкс набрав 25 голосів, Ейки Нестор - 40 і Майліс Репс - 26», - йдеться в повідомленні.

Якщо жоден з кандидатів не отримає необхідних 68 голосів у першому турі виборів, то у вівторок, 30 серпня о 12 годині буде проведено другий тур голосування, на який всі кандидати будуть реєструватися заново вранці того ж дня, з 8 до 10 годин.

Якщо президент не буде обраний і в другому турі, то в той же день - у вівторок, о 16 годині відбудеться третій тур виборів, в якому візьмуть участь два кандидати, що набрали в другому турі найбільшу кількість голосів.

У випадку, якщо третій тур так не принесе результату (жоден з кандидатів не набере 68 голосів), спікер парламенту скличе колегію виборщиків, яка складається з 101 депутата Рійгікогу і 234 представників місцевих рад самоврядувань.

Нагадаємо, сьогодні 29 серпня в парламенті Естонії в першому турі голосували за нового президента.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: