Керрі наполягає на військовому співробітництві з РФ в боротьбі проти ІД

Читать на русском
Держсекретар США Джон Керрі наголосив на необхідності відкритого дипломатичного діалогу з Москвою в боротьбі проти ІДІЛ.

Держсекретар США Джон Керрі наголосив на необхідності відкритого дипломатичного діалогу з Москвою в боротьбі проти ІДІЛ.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на РБК-Україна.

Держсекретар заявив про важливість створення спільного центру з обміну розвідданими для нанесення авіаударів і запобігання бомбардуванням союзних США повстанських груп військово-повітряними силами Сирії.

«США вже не можуть впоратися з багатьма глобальними проблемами. Сирія на сьогоднішній день - головний виклик для Штатів в контексті їх стратегічних інтересів на Близькому Сході. Ослаблення США використовується РФ, яка набирає все більшу вагу і вплив. На Близькому Сході Росія фактично потіснила США», - вважає військовий експерт Григорій Перепелиця.

Нагадаємо, кілька тижнів тому, держсекретар США Джон Керрі та глава МЗС РФ Сергій Лавров провели переговори в Лаосі з приводу посилення військової співпраці в Сирії.

У Пентагоні заявили, що домовленості між США і Росією з приводу сирійської політики не означають початку поглибленого військового партнерства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: