Заарештовано підозрюваних у підготовці терактів на Львівській залізниці

Читать на русском
СБУ Львівської області затримала підозрюваних у підготовці терактів на Львівській залізниці

Галицький районний суд Львова заарештував чотирьох представників «Добровольчого руху ОУН» за підозрою в підготовці терористичного акту у Львівській області.

Про це повідомляється на сайті обласної прокуратури, передає «Слово і Діло».

«Галицьким районним судом міста Львова 9 та 10 серпня обрано запобіжні заходи у вигляді утримання під вартою чотирьом жителям області, затриманих Службою безпеки при спробі здійснення терористичних актів на території Львівщини», - йдеться в повідомленні.

Суд задовольнив клопотання прокуратури і заарештував їх без внесення застави.

Відзначається, що в липні-серпні затримані особи, діючи за попередньою змовою, готували теракти шляхом закладки вибухівки на залізничному шляху.

Україна не намагається повернути Крим силою – СБУСБУ відреагувала на заяву російських спецслужб про нібито спробу України повернути Крим силою. За їх словами, на півострові хотіли організувати теракт.

Досудове розслідування у провадженні у ст. 258 (терористичний акт) триває, заарештованим загрожує позбавлення волі на термін від 7 до 12 років.

Нагадаємо, 8 серпня співробітники СБУ запобігли терактам на на трьох ділянках Львівської залізниці і затримали п'ятьох підозрюваних. Один з терористів був затриманий під час закладки вибухівки на мосту біля села Дубляни. Він намагався чинити опір і відкрив стрілянину. В результаті був поранений один із співробітників СБУ. Вогнем правоохоронці поранили зловмисника, а пізніше затримали.

Затримані виявилися представниками руху «ОУН» Миколи Коханівського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: