Бойовики 85 разів порушили режим припинення вогню – штаб АТО

Читать на русском
Члени незаконних збройних формувань продовжують грубо порушувати Мінські домовленості, застосовуючи заборонені озброєння.

Бойовики самопроголошених республік різко збільшили кількість обстрілів на Донбасі, застосувавши артилерію калібрів 122 та 152 мм.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«За минулу добу російські окупаційні війська 85 разів відкривали вогонь по позиціях підрозділів сил АТО. Зокрема, 38 разів – на донецькому, 22 – на маріупольському та 25 – на луганському напрямках», – йдеться в повідомленні.

За інформацією сил АТО, бойовики з артилерії калібру 122 мм вели вогонь по Троїцькому та Луганському, а зі 152 мм – по Семигір'ю. Також противник зі 120-мм і 82-мм мінометів, гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї стріляв у напрямку Невельське-авдіївська промзона-Світлодарська дуга.

Динаміка обстрілів сил АТО: за місяць Україна втратила 26 військовихЧлени незаконних збройних формувань протягом місяця використовували важкі міномети та артилерію.

«На маріупольському напрямку ворог зі 122-мм самохідних установок випустив понад сотню снарядів по Широкиному. По позиціях у Новогригорівці, Широкиному та Старогнатівці противник вів вогонь із мінометів 120 калібру, по Мар’їнці та Красногорівці застосував калібр 82 мм, у Водяному, Широкиному та Павлополі стріляв із гранатометів та великокаліберних кулеметів. Поблизу Мар’їнки окупанти задіяли БТР. Ворожі снайпери активізувалися під Мар’їнкою та Новотроїцьким», – додали в штабі АТО.

Крім того, бойовики застосували 152-мм артилерію й на луганському напрямку, обстрілявши позиції ЗСУ в Калиново-Попасному, Новозванівці, Жолобку та Новотошківську, а при обстрілі Кримського застосували калібр 122 мм. Також по Кримському, Попасній і Станиці Луганській ворог вів мінометний, гранатометний і кулеметний вогонь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: