Бойовики на Донбасі «привітали» українських бійців численними обстрілами

Читать на русском
У День незалежності України на Донбасі було неспокійно – бойовики 43 рази порушили режим припинення вогню.

Бойовики самопроголошених «ДНР» та «ЛНР» з початку доби 24 серпня 43 рази порушили режим припинення вогню на сході України.

Про це з посиланням на прес-центр штабу АТО пише «Слово і Діло».

«Сьогодні, в День Незалежності України, російські окупаційні війська черговий раз нагадали про свою підступність та ворожість, 43 рази порушивши режим тиші», – зазначили в прес-центрі штабу антитерористичної операції.

При цьому на Луганщині застосовувались заборонені 152-міліметрові артилерійські снаряди. «На Луганщині противник з важкої артилерії калібру 152 мм випустив півсотні снарядів по укріпленнях у Калиново-Попасному, Новозванівці, Жолобку та Новотошківську, ще півтора десятки – калібру 122 мм – застосував по Кримському», – повідомили військові.

Жителів Донбасу можуть призивати в армію без обмежень, – ГенштабНіяких обмежень для жителів Луганської та Донецької областей на призов до лав української армії не існує.

Крім того, як відзначають у штабі АТО, неспокійно було і в Новоолександрівці, де ворог неодноразово відкривав вогонь із гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької, в тому числі снайперської, зброї. Населений пункт Золоте бойовики обстрілювали з великокаліберних кулеметів, по позиціях ЗСУ в Кримському терористи застосовували танки.

Нагадаємо, сьогодні представники Німеччини, що наразі головує в ОБСЄ, скликали міністрів закордонних справ країн-членів організації для обговорення ситуації в Україні. Тим часом Президент України Петро Порошенко в ході військового параду, присвяченого Дню незалежності, розповів, що в ході антитерористичної операції на сході загинули 2504 військовослужбовця ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: