Українець розробив унікальний різновид ротора до вітряних електростанцій – відео

Читать на русском
Ротор Оніпко дозволить розширити території, де можна отримувати енергію з вітру. Наприклад будувати вітряні електростанції в середніх широтах без обмежень.

Він дозволяє отримувати електроенергію при швидкості вітру менше 1 м/с при мінімальній швидкості для традиційних ВЕС 3 м/с і більше.

Установка відрізняється більш високим ККД, повідомляє «Слово і Діло».

Ротор Оніпко – це лопаті в формі конуса на горизонтальній осі. Ротору не потрібен хвостовий стабілізатор для уловлювання вітру. Може виготовлятися з пластику, металу та інших матеріалів.

Дана установка дозволить розширити території, де можна отримувати енергію з вітру. В першу чергу це характерно для середніх широт, де середня швидкість вітру не перевищує 5 м/с.

Як раніше повідомлялося, ПАТ «Енергомашспецсталь» (Краматорськ, Донецька область) прийняло замовлення від датської компанії AH Industries на виготовлення партії валів роторів для вітроенергетичних установок (ВЕС) потужністю 2 МВт.

Відзначимо, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляв про намір України підвищити енергетичну незалежність за рахунок зростання генерації електроенергії на атомних (АЕС) і гідроелектростанціях (ГЕС, ГАЕС), а також з поновлюваних джерел.

Ротор ОніпкоЗроблено в Україні

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: