Луценко не зміг спростувати звинувачення в корупції в ГПУ

Читать на русском
Юрій Луценко не спростував звинувачення Віталія Наливайченка про причетність колишнього заступника глави ГПУ Даниленка до махінацій навколо мережі АЗК БРСМ.

Станом на 17 серпня 2016 генеральний прокурор Юрій Луценко не зміг довести непричетність колишнього заступника глави ГПУ Даниленко до незаконної діяльності компанії «БРСМ».

Про це «Слово і Діло» стало відомо 22 серпня 2016 року через листи в.о. начальника відділу розгляду запитів на публічну інформацію Генеральної прокуратури України Молованюка Віктора від 17 серпня 2016 року.

Нагадаємо, що колишній голова СБУ Валентин Наливайченко заявив про причетність колишнього заступника генпрокурора України Анатолія Даниленка до незаконної діяльності «БРСМ».

За його словами, це і призвело до сумнозвісного пожежі на нафтобазі під Києвом. Кримінальне провадження по даному питанню порушено 19 червня 2015 року, однак згодом закрито через відсутність обґрунтованих доказів.

У зв'язку з цим 30 червня 2015 року тоді ще народний депутат України Юрій Луценко запевнив, що заяви колишнього глави СБУ Валентина Наливайченка щодо корупції в ГПУ будуть перевірені, в тому числі і Федеральним бюро розслідувань США.

Таким чином, ГПУ досі не володіє інформацією про перевірки, проведені Федеральним бюро розслідувань США.

«Слово і Діло» зафіксувало 117 обіцянок генерального прокурора Юрія Луценка, 44 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 38%. Із повним переліком обіцянок глави ГПУ можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: