Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко запевнив, що заяви Наливайченка щодо корупції в ГПУ будуть перевірені ФБР

30 червня 2015 року народний депутат України Юрій Луценко запевнив, що заяви колишнього голови СБУ Валентина Наливайченка щодо корупції в ГПУ будуть перевірені у тому числі Федеральним бюро розслідувань США. Нагадаємо, що раніше Наливайченко заявив про причетність Анатолія Даниленка, заступника екс-генпрокурора Віталія Яреми, до незаконної діяльності компанії «БРСМ», яка, за його словами, призвела до пожежі на нафтобазі під Києвом. Після цього ГПУ розпочала кримінальне провадження щодо цієї заяви. 19 червня 2015 року справу було закрито через відсутність доказів.
Не виконано
Сказано 30 червня 2015 р.

Джерело

  • http://hvylya.net/news/exclusive/skandal-s-nalivaychenko-byil-iskusstvenno-sozdan-dlya-sryiva-antioligarhicheskogo-nastupleniya-lutsenko.html
  • http://www.pravda.com.ua/rus/news/2015/06/19/7071776/
  • http://news.liga.net/news/politics/6006947-nalivaychenko_eks_zamglavy_gpu_danilenko_krysheval_brsm.htm
  • http://www.president.gov.ua/news/prezident-doruchiv-zaluchiti-ekspertiv-fbr-ta-fahivciv-z-kra-37685
  • Лист в.о. начальника відділу розгляду запитів на публічну інформацію Генеральної прокуратури України Молованюка Віктора від 17 серпня 2016 року

Результат

12 травня 2016 року Юрій Луценко повідомив, що планує відновити співпрацю з ФБР.

20 липня 2016 року в Києві в результаті вибуху автомобіля загинув журналіст «Української правди» та ведучий радіо «Вести» Павло Шеремет. До розслідування його вбивства Президент Петро Порошенко доручив залучити експертів з ФБР та країн ЄС.

23 липня 2016 року генпрокурор Юрій Луценко заявив, що спеціалісти ФБР допомагають у проведенні вибухотехнічної та автотехнічної експертиз, а також аналізують отримані відео.

Відповідно до листа в. о. начальника відділу розгляду запитів на публічну інформацію Генеральної прокуратури України Віктора Молованюка від 17 серпня 2016 року, в ході досудового розслідування органами прокуратури України велась перевірка даних про причетність Анатолія Даниленка до незаконної діяльності «БРСМ», однак управління не володіє інформацією щодо перевірок, проведених ФБР.