Луценко назвав суми збитків, завданих Клименком і Курченком

Читать на русском
При цьому глава ГПУ підкреслив, що наразі оброблені дані лише половини компаній, пов'язаних із Клименком.

Колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко та бізнесмен Сергій Курченко завдали Україні збитків на суму 198 млрд грн.

Про це під час виступу з нагоди Дня незалежності України заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

«Згідно з інформацією, яку надає спеціальна група з розслідування злочинів у складі організованої групи Януковича за епізодами діяльності Клименка та Курченка... На сьогодні оцінка збитків сягає 198 мільярдів гривень», – сказав глава ГПУ.

При цьому він уточнив, що зараз проаналізована діяльність лише половини фірм, пов'язаних із Клименком.

«(Фірми – Ред.) З тих, що були загнані на так звані майданчики Клименка, вкрали приблизно видаткову частину річного Бюджету України», – підкреслив Луценко.

Нагадаємо, 18 серпня господарський суд Одеської області затвердив реєстр грошових вимог кредиторів ПАТ «Одеський НПЗ», що включає вимоги до підприємства з боку російського банку «ВТБ» та двох кіпрських компаній утікача Сергія Курченка на суму понад 14 млрд грн.

Раніше повідомлялося, що мільярдера Сергія Курченка, який зараз перебуває в міжнародному розшуку, підозрюють в організації злочинного угруповання, яке здійснило низку правопорушень у банківській сфері.

«Слово і Діло» зафіксувало 117 обіцянок генерального прокурора Юрія Луценка, 44 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 38%. Із повним переліком обіцянок глави ГПУ можна ознайомитися на сторінці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: