Фахівці назвали найоптимальніший метод енергозбереження в селі

Читать на русском
Виробництво соняшникових брикетів – один із найоптимальніших методів енергозбереження в АПК.
Паливні брикети з відходів соняшника

Найоптимальніший метод енергозбереження в сільському господарстві полягає в спалюванні відходів соняшника, перероблених у брикети.

Про це розповів генеральний директор ТОВ «Вікторія» (LNZ Group) Сергій Бондаренко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Аграрне інформаційне агентство».

«За тепловіддачею такі брикети рівні дубовим дровам, завдяки чому в приміщенні підтримується оптимальна температура протягом всього опалювального сезону», – розповів глава агрофірми.

За його словами, компанія вже три роки поспіль для опалення власних приміщень успішно використовує альтернативне паливо, завдяки чому істотно заощаджує кошти за рахунок відмови від опалення природним газом. Для спалювання використовуються піролізні котли.

Виробництво соняшникових брикетів – один із найоптимальніших методів енергозбереження в АПК. При підрахунку витрат на опалення, якщо порівняти з російським газом, вони дають кілька сотень відсотків економії.

«Агрофірма встановила свою лінію для виробництва таких брикетів. Ми не займаємося комерційним виробництвом, але повністю задовольняємо власні потреби», – підсумував Бондаренко.

Раніше повідомлялося, що Європейський банк реконструкції та розвитку відкрив для України програму FINTECC на суму понад 50 млн доларів на впровадження енергозберігаючих технологій.

Нагадаємо, 6 травня 2016 року віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко заявив, що в 2016 році для здійснення енергоефективних заходів буде ініційовано 14 закупівель на 106 млн дол. США. Підписання договорів заплановане на 2017 рік.

Зубко також заявив, що на здійснення енергоефективних заходів у секторі теплопостачання в 2016 році планується підписати договорів на 88 млн дол. США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: