Порошенко назвав Росію єдиною країною, де утискають українців

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко назвав Росію єдиною країною, де утискають українців. Про це він розповів під час зустрічі з представниками української діаспори в Києві.
Петро ПорошенкоФото: consilium.europa.eu

У Росії українці позбавлені права на етнічну визначеність.

Про це розповів Президент Петро Порошенко під час зустрічі з представниками української діаспори в Києві, передає «Слово і Діло».

«Росія – це єдина країна світу, де українцям уже майже офіційно відмовляють у праві на етнічну визначеність. А як інакше розуміти заяви Путіна про те, що росіяни й українці – один народ, а українського народу не існує?», – наголосив Президент.

Путін відмовився від переговорів із ПорошенкомЕкс-глава СБУ, представник України в тристоронньої контактної групи в Мінську Євген Марчук заявив, що Володимир Путін відмовився від переговорів з Петром Порошенко після недавніх подій у Криму.

Він зазначив, що все українство має докласти зусиль для захисту прав українців у Росії.

«Там українські громадяни та українські громадські організації, попри те, що їхні члени є законослухняними й лояльними громадянами федерації, перебувають під значним тиском з боку силових структур», – розповів Президент.

Нагадаємо, сьогодні міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив, що Росія відмовляється від переговорів щодо ситуації на Донбасі в «нормандському форматі».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: