З понеділка поліція та Нацгвардія перейдуть на посилений режим несення служби

Читать на русском
З 22 серпня Національна поліція та Національна гвардія переходять на посилений режим несення служби в зв'язку зі святкуванням Дня незалежності.

У зв'язку зі святкуванням 25-ї річниці незалежності України в Києві з 22 серпня Національна поліція і Нацгвардія будуть переведені на посилений варіант несення служби.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Так, у столиці громадський порядок охоронятимуть 5 тис. поліцейських, спецпризначенців і нацгвардійців.

«На оперативному чергуванні постійно перебувають додаткові підрозділи Нацполіції, які будуть негайно залучені в разі виникнення позаштатних ситуацій», – повідомив Шкіряк.

Як наголошується в повідомленні, під час святкування 25-ї річниці незалежності України не виключена можливість провокацій з боку антидержавних сил, підготовлених російськими спецслужбами.

За його словами, провокації можуть бути проведені з метою дестабілізації ситуації в Україні.

«Зараз підрозділи Нацполіції спільно з підрозділами СБУ активно проводять контртерористичні заходи на території всієї країни. Їх мета – попередження та недопущення будь-яких провокацій з боку ГРУ-ФСБ і внутрішніх деструктивних антидержавних сил. Триває аналіз та відпрацювання оперативної ситуації», – підкреслив він.

«У разі спроб провокацій правоохоронці діятимуть чітко, жорстко й адекватно, в межах повноважень, наданих їм Конституцією та законами України», – резюмував Шкіряк.

Нагадаємо, 19 серпня з 16:30 в столиці будуть діяти масштабні обмеження руху транспорту в зв'язку з проведенням тренувань параду військ до 25-ї річниці незалежності України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: