Генпрокуратура вручила Лавриновичу підозру за новою статтею

Читать на русском
Генеральна прокуратура продовжує вручати підозри чиновникам часів Януковича, цього разу повідомлення отримав екс-міністр юстиції.
Олександр Лавринович

Працівники Генеральної прокуратури України підозрюють колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича в розтраті майна та зловживанні службовим становищем.

Про це під час прес-конференції заявив генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє «Слово і Діло».

«Сьогодні, поки ми з вами тут зустрічаємося, наші слідчі вручають підозру пану Лавриновичу, колишньому міністру юстиції, в скоєнні злочинів, передбачених статтею 191 (розкраданн) та 366 (службове підроблення)», – зазначив він.

Нагадаємо, рік тому Генпрокуратура вже висувала підозру Лавриновичу за 191 статтею ККУ. Тоді він підозрювався в розтраті 8,5 млн грн держкоштів при закупівлі послуг іноземної юридичної фірми для складання аналітичного дослідження при розгляді в ЄСПЛ справи екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Київський райсуд призначив екс-міністру заставу в розмірі 1 млн 218 тис. грн. Наразі справа не передана до суду.

Також варто зазначити, що раніше генпрокурор Юрій Луценко запевнив, що Віктор Сівець – не єдиний посадовець, що відповідатиме за розкрадання державних коштів у особливо великих розмірах, а також заявив про наміри засудити «всіх державних зрадників».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: