Меру Торецька вручили підозру в сепаратизмі

Читать на русском
У Донецькій області один із міських голів був сповіщений про підозру в посяганні на територіальну цілісність України.
Володимир Сліпцов

Прокурор Донецької області Євген Бондаренко вручив міському голові Торецька (Дзержинська) Володимиру Слєпцову повідомлення про підозру в сепаратизмі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу прокуратури Донецької області.

«17 серпня прокурор Донецької області Євген Бондаренко офіційно вручив меру міста Торецьк (Дзержинськ) Володимиру Слєпцову повідомлення про підозру в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканість України) КК України», – йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби, Слєпцов був причетний до організації та проведення в Торецьку незаконного референдуму про оголошення державної самостійності терористичної організації «ДНР».

Андрій ІллєнкоГолова Київської міської організації Всеукраїнське об'єднання "Свобода"
Іллєнко пообіцяв позбавляти громадянства за сепаратизм, антиукраїнську діяльність та пропагандуСказано 26 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Підозрюваний посадовець 15 квітня 2014 року головував на засіданні сесії міської ради та вносив до порядку денного питання щодо призначення незаконного референдуму в м. Торецьк. Окрім мера та депутатів, участь у сесії брали представники терористичної організації «ДНР», які закликали визнати псевдореспубліку та незаконно зняли й винесли із сесійної зали прапор України», – додали в прокуратурі.

Наразі прокуратура готує клопотання до суду про обрання Слєпцову запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше нардепи Андрій Іллєнко, Олег Ляшко та Олександр Домбровський обіцяли ухвалити низку законопроектів щодо подолання проявів сепаратизму в Україні. Всі троє свої обіцянки провалили.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: