Бойовики вдвічі збільшили кількість обстрілів – штаб АТО

Читать на русском
Члени незаконних збройних формувань різко загострили ситуацію на Донбасі, порушивши перемир'я понад 90 разів.

Бойовики самопроголошених республік із різного озброєння 96 раз відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«Ситуація в зоні проведення АТО загострюється. За минулу добу російські окупаційні війська 96 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. Найбільше – 45 обстрілів – зафіксовано на донецькому напрямку, з них 10 – із важкої артилерії», – йдеться в повідомленні.

За інформацією штабу АТО, бойовики 6 разів відкривали артилерійський вогонь по Авдіївці, випустивши 134 снаряда калібру 122 мм по позиціях ЗСУ, цей же калібр використовувався й при обстрілі Пісків, Новоселівки другої, Першого Травня. 4 десятки снарядів було випущено по Луганському.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що третьої зустрічі в Мінську з врегулювання ситуації на Донбасі не будеСказано 27 серпня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«На маріупольському напрямку підтверджено 32 випадки ведення вогню противником. Зі 122-мм артилерії він обстрілював позиції в Мар'їнці, установки калібру 152 мм використовував по укріпленнях у Сіонітному. На всій ділянці фронту Красногорівка-Широкине противник активно застосовував міномети, гранатомети та великокаліберні кулемети», – додали в прес-центрі.

Також противник використовував артилерію на луганському напрямку, де з артилерії калібру 122 мм тричі відкривав вогонь по Попасній. Крім того, під артилерійський вогонь потрапила Новоолександрівка.

Нагадаємо, вчора, 17 серпня, бойовики самопроголошених республік обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі із забороненої Мінськими домовленостями артилерії калібру 122 та 152 мм.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: