У Раді зареєстрували антирейдерський законопроект: комітет його підтримав

Читать на русском
Комітет з питань промислової політики та підприємництва рекомендував ухвалити антирейдерський закон за основу в першому читанні.

Заступник міністра юстиції України Павло Мороз повідомив про реєстрацію законопроекту, метою якого є боротьба з рейдерськими захопленнями.

Про це він написав на власній сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

За словами Мороза, законопроект був зареєстрований ще 14 березня під номером 4216, а вчора був на розгляді комітету Верховної Ради з питань промислової політики та підприємництва.

«Вчора Комітетом з питань промислової політики та підприємництва рекомендовано ухвалити законопроект за основу в першому читанні», – сказав заступник глави Мін'юста.

«Фабрика розбрату»: кілька слів про українські традиції рейдерського бізнесу«Слово і Діло» спробувало розібратися, чим викликаний конфлікт навколо багатостраждальної фабрики «Житомирські ласощі»

Мороз повідомив, що головною метою законопроекту є забезпечення запобігання будь-яких дій щодо незаконного захоплення або поглинання підприємств.

«Значна частина рейдерських схем реалізується шляхом підробки документів, в той час як ухвалення цього закону усуне ризики вчинення протиправних дій щодо власників корпоративних прав. Сподіваємося на його швидке ухвалення», – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: