Судді масово звільняються з метою приховування своїх статків

Читать на русском
Вступ у дію нового закону про переатестацію призвів до масових звільнень суддів в Україні.

У середовищі суддівського корпусу України спостерігаються масові звільнення – судді залишають місце роботи з метою приховати свої непомірні статки через введення в дію нового закону про переатестацію.

Про це йдеться в сюжеті «ТСН», передає «Слово і Діло».

«Протягом липня 2016 року заяви про звільнення за власним бажанням написали близько 400 працівників Феміди. У Вищій раді юстиції відзначають, що такого масового руху на вихід із системи в Україні ще не було», – повідомляє «ТСН».

У Вищій раді юстиції підтверджують, що кількість зареєстрованих суддівських заяв про звільнення б'є рекорди. За останній місяць їх уже майже півтисячі – стільки було за весь минулий рік.

Масовий вихід суддів із системи пов'язують із набуттям чинності нового закону, згідно з яким за незадеклароване майно їх матимуть право звільняти.

Щоб уникнути розголосу й ганьби, припускають експерти, почалося масове звільнення суддів за власним бажанням.

Також триває процес звільнення суддів у якості покарання за їхні неправомірні дії.

Розгляд дисциплінарних справ призвів до рекомендації Вищій раді юстиції внести подання про звільнення суддів Оксани Царевич і Інни П'ятничук у зв'язку з порушенням присяги судді.

Суд продовжив арешт судді Бурана, який відстрілювався від НАБУАпеляційний суд Києва в середу, 27 липня, ухвалив продовження терміну тримання під вартою судді Малиновського районного суду Одеси Олексія Бурана, який підозрюється в одержанні неправомірної вигоди, до 18 вересня без застави.

Напередодні ж до Верховної Ради направили подання про згоду на затримання та арешт судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса, якого звинувачують у хабарництві.

Як повідомлялося раніше, Президент України Петро Порошенко запропонував Кабінету міністрів вивчити питання про збільшення грошового забезпечення суддів, а також звернувся до представників бізнесу з проханням надати власні пропозиції щодо поліпшення судової системи.

Нагадаємо, міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що майже 20% суддів відмовляються пройти переатестацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: