Люди Авакова встановили контроль над двома газовими родовищами – ЗМІ

Читать на русском
Підприємці з оточення Авакова та бізнес-партнера його сім'ї Ігоря Котвицького отримали дозволи на вивчення та розробку нафтогазових родовищ.

Підприємці з оточення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та бізнес-партнера його сім'ї Ігоря Котвицького заснували дві компанії, які отримали спеціальні дозволи Державної служби геології і надр на вивчення та розробку нафтогазових родовищ.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

Повідомляється, що в кінці липня 2016 року Роман Дружбін і партнери заволоділи харківськими фірмами «Укргаздоб» і «Нафтогазенергопром». Ці компанії отримали спеціальні дозволи на користування надрами після аукціону Держгеонадр 22 березня 2016 року.

Роман Дружбін є помічником народного депутата від «Народного фронту» Ігоря Котвицького, близького соратника й бізнес-партнера сім'ї міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

«Укргаздоб» отримав дозвіл на вивчення з подальшою промисловою розробкою Південно-Кисівської нафтогазоносної площі в Харківській області терміном на 20 років.

Компанія «Нафтогазенергопром» отримав п'ятирічний дозвіл на вивчення й дослідно-промислову розробку Мурафінської площі сланцевого газу.

В обох випадках за нафтогазові площі змагалися лише по дві компанії. При чому конкуруючі компанії з явними ознаками фіктивності, оскільки на момент подачі документів про участь в аукціоні обидві фірми існували менш ніж два тижні й були зареєстровані в один день – 23 лютого 2016 року.

Було також виявлено, що обидві «конкуруючі» фірми зареєстровані на одну людину – Наталю Моргун. Вона була зареєстрована на аукціоні як уповноважений представник ТОВ «Нафтогазенергопром».

Примітно також і те, що «Укргаздоб» на момент проведення аукціону існував лише півтора місяця. На момент аукціону власниками всіх трьох фірм були вказані люди, невідомі в колах надрокористувачів.

За результатами конкурсу Мурафінської та Південно-Кисівської площ Антимонопольний комітет України порушив провадження та розпочав розслідування за ознаками антиконкурентних узгоджених дій учасників аукціону.

Нагадаємо, що за підсумками січня-квітня 2016 року видобуток нафти в Україні скоротився на 12,6% або на 77,5 тис. тонн порівняно з аналогічним періодом 2015 року – до 535,4 тис. тонн.

Як повідомлялося раніше, ПАТ «Укргазвидобування» планує наростити внутрішній видобуток природного газу завдяки його інтенсифікації через збільшення кількості операцій з гідророзриву пласта й капітального ремонту свердловин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: