США можуть ввести нові санкції проти РФ через злом пошти Демпартії

Читать на русском
Високопоставленими чиновниками США розглядається можливість введення нових економічних санкцій проти Росії.

Високопоставлені чиновники з США розглядають можливість введення нових економічних санкцій проти РФ.

Причиною для їх введення є хакерські атаки, які скоїли на сервери Демократичної партії, коли були опубліковані листи американських політиків.

Про це повідомляє The Wall Street Journal, передає «Слово і Діло».

Як зазначається, введення санкцій буде означати, що США звинувачують Росію в підтримці хакерів, які зламали пошту демократів, хоча Вашингтон зазвичай не оприлюднює інформацію про хакерів.

Демократична партія США звинуватила Трампа у співпраці з російськими спецслужбамиМенеджер передвиборчої кампанії кандидата від Демократичної партії США Робі Мук звинуватив кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа у співпраці з російськими спецслужбами для перемоги в майбутніх президентських виборах США.

На даний момент рішення з цього питання ще не прийнято, оскільки американські чиновники зважують можливі наслідки. У той же час ФБР і інші американські спецслужби практично впевнені в причетності Росії до кібератак.

Слід зазначити, що в 2015 році керівництво США підписало указ, який спростив введення санкцій за кібератаки. Спочатку він був спрямований проти Китаю. Також США свого часу відкрито звинуватили Північну Корею в кіберзлочинності.

Нагадаємо, раніше РНБО повідомляло про підготовку та розроблення програм для хакерських атак на українські компанії і була спланована в РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: