Майкл Фелпс завершив спортивну кар'єру

Читать на русском
Після вчорашнього естафетного запливу Майкла Фелпса у складі американської збірної в естафеті, спортсмен заявив про завершення кар'єри.
Майкл Фелпс

Легендарний американський плавець Майкл Фелпс заявив про завершення спортивної кар'єри.

Останнім олімпійським запливом Фелпса стала естафета 4 по 100 метрів у складі збірної команди США, в якій американці вибороли «золото», повідомляє «Слово і Діло».

Таким чином спортсмен укотре побив олімпійський рекорд, здобувши свою 23-у золоту медаль Олімпійських ігор. Тільки в Ріо-де-Жанейро його досягнення склали 5 золотих медалей і одне «срібло».

Шаблістки завоювали для України третє «срібло» у РіоЖіноча збірна України з фехтування у фіналі Олімпійських ігор не змогла переграти суперниць із Росії і здобули срібну нагороду.

«Я йшов сьогодні в басейн і ледь не плакав – останній раз розігріваюся, останній раз надягаю костюм для плавання, останній раз проходжу перед тисячами людей, які представляють мою країну... Саме так я хотів закінчити свою кар'єру», – розповів пізніше журналістам Фелпс.

Нагадаємо, Фелпс дебютував на Олімпійських іграх у Сіднеї в 2000 році, коли йому було 15 років, а свою першу олімпійську медаль завоював за 4 роки в Афінах.

Як уже писало «Слово і Діло» у Сполучених Штатах розмір призових за «золото» Олімпійських ігор становить 25 тис. дол., що в 5 разів менше, ніж в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: