До програми Олімпіади-2020 включили п'ять нових видів спорту

Читать на русском
Ігри в Токіо можуть стати одними з найунікальніших за історію Олімпіад за рахунок п'яти нових видів спорту.

У ході 129-ї сесії Міжнародного олімпійського комітету в Ріо-де-Жанейро було ухвалено рішення включити до програми Олімпійських ігор 2020 року, які відбудуться в Токіо, п'ять нових видів спорту – бейсбол, карате, серфінг, скелелазіння та скейтбординг.

Про це повідомляє «Корреспондент.net», передає «Слово і Діло».

«МОК враховував набір чинників в ухваленні рішення, включаючи гендерну рівність у програмі змагань, орієнтованість спорту на молодь і накопичений досвід», – наголошується в офіційній заяві організації.

Включення цих видів спорту додасть до програми 18 комплектів медалей, а брати участь у змаганнях зможуть додатково 474 спортсмена.

Як зазначається, таке рішення не матиме особливого впливу на наявні види спорту, а включені до програми Олімпіади в Токіо види не будуть обов'язковими для міст, які зможуть приймати Олімпіади в майбутньому.

На думку представників МОК, включення скейтбордингу, змагання з якого проходитимуть у міських умовах, і скелелазіння залучить молодь до Олімпійських ігор.

Нагадаємо, що Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро, що стартують 5 серпня, стануть для України дванадцятим, в яких її спортсмени візьмуть участь як представники незалежної держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: