В ДПСУ пояснили повільне будівництво «Стіни»

Читать на русском
Голова Державної прикордонної служби України вважає, що інсинуації довкола реалізації проекту «Стіна» ідуть із Росії.
Віктор НазаренкоФото: www.rbc.ua

Голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко вважає звинувачення в неефективності свого відомства в процесі реалізації проекту «Стіна» безпідставними.

Таку заяву він зробив у інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна», пише «Слово і Діло».

«Дійсно, навколо цього питання останнім часом є багато надуманих політичних або просто «піарівських» інсинуацій і спекуляцій, коріння яких ідуть з РФ. Адже ніколи раніше Україна не мала на кордоні з РФ таких інженерних споруд. І ніколи не будувалася реальна інженерно-технічна система для того, щоб дійсно охороняти і в деякій мірі обороняти наш кордон», – зазначив Назаренко.

Голова ДПСУ зазначив, що вартість проекту складає 4 млрд грн, і розрахований він на 3 роки.

«Ми вибрали найдешевші за ціною інститути, які провели необхідні виміри, і було розпочато відповідні роботи. У 2015 році було передбачено 400 млн грн на цей напрямок, але отримали ми їх з бюджету в середині і в кінці року. Цей проект реалізовуються на ділянці Харківської та Чернігівської областей», – уточнив Назаренко, додавши, що вартість одного кілометра споруд складає 2,7 млн грн.

Росія будує нову військову базу на кордоні з УкраїноюРосія зводить військове містечко в житловій зоні полігону Кадамовський Південного військового округу РФ, таким чином перетворюючи полігон у військову базу.

Голова ДПСУ також наголосив, що мова йде не про військові споруди, а про «інтелектуальний захист кордону», що включає інженерні споруди, рови, загородження, камери, датчики, вишки і т. д.

«Минулого року на цей напрям повинні були дати близько 1 млрд, а дали 400 млн. На цей рік повинні були дати те, що не додали в минулому, плюс понад мільярд, а заклали в держбюджеті лише 200 млн. З них отримали на сьогоднішній день 74 млн, використали 22 млн грн», – констатував він.

Назаренко не бачить у відкритті кримінальної справи щодо «Стіни» нічого критичного, оскільки Служба готова відзвітувати про виконану роботу.

Нагадаємо, про відкриття кримінального провадження щодо проекту «Стіна» повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Як раніше писало «Слово і Діло», за даними народного депутата Борислава Берези, на укріплення українсько-російського кордону було виділено 650 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: