Звільнення Іванова пов'язано з посиленням президентської вертикалі Путіна – експерт

Читать на русском
Відставка Іванова послідувала зразу після наради Радбезу ООН після заяви ФСБ РФ про інцидент на кордоні з Кримом.

Відставка Сергія Іванова з посади Глави Адміністрації Президента є наслідком зміни розстановки сил впливу в Кремлі і ослабленням групи «силовиків».

Таку думку висловив у себе на сторінці в Facebook керівник компанії аналітичної групи Da Vinci AG Анатолій Баронін, передае «Слово і Діло».

«С.Іванов відноситься до «партії яструбів» – прихильників «жорсткого курсу», поряд з міністром оборони С.Шойгу і І.Сєчіним. Таким чином, одним з пояснень цього кроку може бути ослаблення цієї групи, що отримала занадто великий вплив», – пише аналітик.

На це вказує ряд фактів. Так, ще навесні 2015 року таке посилення призвело до заяви Ілларіонова (Андрій Ілларіонов, російський економіст – Ред.) про те, що нібито Путін піде у відставку, а його місце займе Сергій Іванов.

«Очевидно, що дана заява була спровокована конкуруючою групою, проте воно вказує на рівень впливу С.Іванова в Кремлі і невдоволення інших груп таким посиленням», – підкреслив експерт.

Більш того, відставка Іванова послідувала зразу після наради Радбезу ООН після заяви ФСБ РФ про інцидент на кордоні з Кримом. Той же Іванов ще 18 червня заявив про те, що Мінський процес зайшов у глухий кут і про можливий вихід РФ з Мінського формату.

Призначення на посаду глави адміністрації А.Вайно можна розцінювати лише як посилення президентської вертикалі: дана фігура не має політичної ваги, як таких амбіцій і суттєвої підтримки.

У Криму «задля безпеки» відключили інтернетОкупаційна влада Криму відключила інтернет начебто з метою безпеки. У Раді Федерації з оборони і безпеки вважають, що кримчани розуміють такі заходи.

«Це означає формальне виконання функцій глави адміністрації, де рішення так чи інакше будуть прийматися першою особою, а адміністрація стане технічною структурою», – завершив Баронін.

Нагадаємо, що вчора, 12 серпня, президент Російської Федерації Володимир Путін звільнив главу кремлівської адміністрації Сергія Іванова.

Раніше військова розвідка України пояснила перестрілку між російськими військовими в Криму тим, що вони не змогли своєчасно ідентифікувати один одного за принципом «свій-чужий».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: