Зубко розповів про переваги опорних шкіл

Читать на русском
Створення в територіальних громадах опорних шкіл допоможе дати дітям якіснішу освіту, так як це більш висока якість системи освіти.
Геннадій Зубко

Створення опорних шкіл в територіальних громадах є головним пріоритетом в питанні секторальної децентралізації.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко під час зустрічі з представниками ОБСЄ, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів.

«Наступний крок реформи децентралізації, яку ми впроваджуємо, – секторальна децентралізація, зокрема в галузі освіти. Питання створення в територіальних громадах опорних шкіл стає сьогодні ключовим», - сказав міністр.

За його словами, децентралізація в галузі освіти і створення опорних шкіл – це більш висока якість системи освіти.

«Саме це головна мета реформи, яку необхідно донести до людей. Опорні школи – це побудова ефективної системи освіти. Тому, чим швидше буде рухатися ця реформа, тим швидше ми зможемо більшій кількості дітей дати якісну освіту і особливо в сільській місцевості», – підкреслив Геннадій Зубко.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України запланував на цей рік відкриття в країні 100 опорних шкіл.

Раніше в Міносвіти повідомляли, що закриття малокомплектних сільських шкіл можливо тільки при наявності автобуса і кращої школи, в яку можна буде возити дітей.

У базі даних «Слово і Діло» зафіксовано 55 обіцянок Геннадія Зубка, 23 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності політика середній – 42%. З повним переліком обіцянок віце-прем'єр-міністра можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: