У цьому році в Україні з'являться опорні школи

Читать на русском
Кабмін має намір ущільнити середні школи в Україні шляхом зменшення кількості навчальних закладів для учнів 5-9 класів.

Кабінет міністрів України запланував на цей рік відкриття в країні 100 опорних шкіл.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це під час «10 хвилин з прем'єр-міністром» заявив глава уряду Арсеній Яценюк.

За словами прем'єра, відкриття 100 опорних шкіл обійдеться Україні в 200 млн грн.

«Створюється система, де базова школа має інвестиції в навчання і якісні знання. Це означає, що в такій школі безкоштовний інтернет, в таку школу купуються нові класи фізики, математики, хімії, біології. У такій школі є мультимедійний комплекс, відправляються кошти на ремонт спортивних залів і кабінетів, здійснюються заходи з енергоефективності - пластикові вікна, утеплення школи», - пояснив нововведення Яценюк.

Гірка доля ПТУ: як профтехосвіта стала першою жертвою Бюджету-2016Бюджетна децентралізація передбачає фінансування ПТУ з місцевих бюджетів, однак утримувати їх місцева влада не в змозі, оскільки йдеться про десятки мільйонів гривень на рік.

В уряді пояснюють, що опорні школи - це середні навчальні заклади, які з'являться в Україні після реорганізації системи середньої освіти. За рахунок скорочення в регіонах кількості ЗОШ, опорні школи (5-9 класи) з'являться в більш-менш великих населених пунктах. А в селах і невеликих селищах залишаться тільки початкові школи (1-4 класи).

За словами прем'єра, паралельно з введенням опорних шкіл, уряд хоче витратити цього року 500 млн грн на закупівлю 1000 шкільних автобусів. Тендери на придбання транспорту, за словами Яценюка, повинні оголошувати місцеві адміністрації.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України склав перелік автомобільних доріг, які планується відремонтувати протягом 2016 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: