Гарбуз розповів, коли Сєвєродонецький «Азот» відновить роботу

Читать на русском
Сєвєродонецьке об'єднання Азот, підконтрольне Group DF Дмитра Фірташа, було зупинено на початку травня 2014 з міркувань безпеки.
Сєвєродонецький Азот

Виробництво на ПрАТ «Сєвєродонецьке об'єднання «Азот» в Луганській області може бути відновлено не раніше наступного року.

Про це повідомив голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації (ОВГА) Юрій Гарбуз в інтерв'ю «Голосу України», передає «Слово і Діло».

«На жаль, ми поки не можемо запустити завод, хоча деякі домовленості вже є, поки не матимемо запасного резерву електропостачання. Найближча перспектива вирішення цієї проблеми – кінець поточного року», – сказав він.

За словами глави ОВГА, на даному етапі йде ремонт електролінії напругою 200 кВ, що йде від Щастя в сторону Михайлівки.

«Як відомо, ЛЕП не працюють через обриви і неможливості їх відремонтувати через постійні обстріли з боку бойовиків», – уточнив Гарбуз.

Голова Луганської ОВГА повідомив, що електромережі області можна підключити до Єдиної енергетичної системи України не раніше, ніж через рік-півтора. Зараз Луганська ТЕС функціонує в режимі «енергоострова».

Український хімпром завойовує ринки СШАТОВ Виробничо-переробний завод «Рекаст» уклав кілька довгострокових контрактів з рядом західних компаній за підтримки Офісу Харківської області у Вашингтоні.

«Сєвєродонецьке об'єднання «Азот», підконтрольне Group DF Дмитра Фірташа, було зупинено разом з іншим підприємством власника ПАТ «Концерн Стирол» (Горлівка) на початку травня 2014 з міркувань безпеки. Основні потужності «Азоту» простоюють, в тому числі з причини проблеми з енергопостачанням.

Нагадаємо, що Юрій Гарбуз мріє побудувати в Луганській області містечко для переселенців на території 50-60 га, що втілює карту України.

У базі даних «Слово і Діло» зафіксовано 19 обіцянок глави Луганської ОВГА Юрія Гарбуза, 6 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності політика нижче середнього – 32%. З повним переліком його обіцянок можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: