Експерт про виклик Порошенка в ГПУ: у справі Майдану половина політикуму повинні йти свідками

Читать на русском
Катерина Одарченкополіттехнолог

Викликати на допит в якості свідка кого-завгодно — абсолютно не проблема.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіла політтехнолог, засновник компанії SIC Group Ukrainе Катерина Одарченко, аналізуючи інформацію про те, що ГПУ викликала на допит Президента України у справі Євромайдану.

«Одна справа викликати на допит в ГПУ у якості свідка й зовсім інша, — виставляти безпосередньо звинувачення. Питання не в тому кого викликають», - підкреслила відразу Одарченко.

Якщо проаналізувати, кого викликають більш ретельно, особливо в місцеві прокуратури, зазначила вона, то можна помітити, що там постійно відбувається боротьба, в тому числі серед місцевих еліт.

«Місцевий бізнес починає перерозподіляться, особливо що стосується нерухомості, в залежності від того, хто приходить до влади. Саме місцева прокуратура та СБУ є інструментами впливу на тих чи інших підприємців і це вже стало рутинною ситуацією. Об'єктивно, силові органи виконують скоріше політичну ціль заробітку, тиску на певний бізнес, ніж свої прямі обов'язки», - міркує експерт.

На рівні держави, на її погляд, відбувається те ж саме.

«Можна голосно говорити про те, як це справедливо, але глобально, по процесу на Майдані повинна половина українського політикуму йти свідками. Ніякого резонансу немає й ніхто судити Президента не буде. Це просто абсурдно, виходячи з останніх ситуацій, методів впливу, змін Конституції України», - констатувала політтехнолог.

При цьому, вона додала, що зараз такий жест з боку ГПУ неефективний, тому що на даний період медіаактивність низька.

«Досить безглуздий крок з точки зору інформаційного приводу. У вересні він був би набагато доречнішим», - проаналізувала Катерина Одарченко.

Наприкінці травня генеральний прокурор України Юрій Луценко запевнив, що всі, хто вбивав людей на Майдані, будуть засуджені «очно або заочно».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: