У Криму релігійні обряди мусульман можуть опинитись поза законом

Читать на русском
Окупаційна влада Криму натякнула кримським імамам, що похоронні й поминальні заходи будуть поза законом на півострові.

Окупаційна влада Криму натякнула кримським імамам на те, що похоронні й поминальні заходи будуть поза законом.

Про це на сторінці в Facebook повідомив муфтій духовного управління мусульман України Умма Саїд Ісмагілов, передає «Слово і Діло».

«Кримським імамам натякнули на те, що традиційні похоронні й поминальні обряди, що відбуваються вдома, будуть поза законом. Такі зібрання, де читається Коран і молитви за померлого, не забороняли навіть під час Радянського Союзу. Я з дитинства бачив, як люди похилого віку збиралися у нас вдома, щоб помолитися за померлого», - зазначив муфтій України.

Він додав, що за часів, коли в Україні не було жодної мечеті, і не можна було відкрито проводити ніяких мусульманських обрядів, це було єдине, що залишалося у людей від віри батьків.

«Але сучасна Росія зазіхає навіть на побутову релігійність. Вже і вдома буде не можна помолитися батьків, разом з іншими родичами. Такими діями, таким втручанням в релігійне життя людей, російська влада прискорюють загибель цієї недоімперії. Не можна у людей відбирати компоненти національної та релігійної ідентичності. Адже людей буде не зупинити, коли їм нічого буде втрачати, крім ланцюгів», - підкреслив муфтій України.

Відзначимо, що Росія окупувала Автономну республіку Крим в 2014-му році. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 го початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією.

Нагадаємо, що сьогодні окупанти знову заблокували КПВВ «Каланчак» на адмінкордоні з Кримським півостровом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: