Дніпро першим в Україні запускає інтерактивну карту аналізу стану доріг

Читать на русском

Дніпро першим серед українських міст відцифрував свої автодороги за допомогою системи Navizor. Тепер жителі Дніпра зможуть оцінювати стан доріг і переглядати детальну інформацію про них.

Про це в ході сьогоднішньої презентації заявили міський голова Борис Філатов і радник міністра інфраструктури Яника Мірило, передає «Слово і Діло».

Інтерактивна карта аналізу стану доріг Navizor розроблена українськими фахівцями з Івано-Франківська. Сервіс має дві версії: веб-версію і мобільний додаток. На сьогоднішній день на карту Navizor нанесено вже 480 доріг, що знаходяться на балансі міста. Найближчим часом тут з'являться ще 80 автодоріг.

Відзначимо, що Navizor дає можливість залишати фотографії різних ділянок доріг і коментувати їх стан. Таке оцінювання автострад дозволить впливати на черговість їх ремонту. Мер Дніпра Борис Філатов закликав городян долучитися до роботи системи.

«Сервіс дозволить залучити до здійснення контролю над дорогами велика кількість жителів нашого міста. Кожен небайдужий зможе допомагати мерії стежити за їх станом, використовуючи власний смартфон. Це дуже важливо», - сказав Борис Філатов на прес-конференції 8 серпня.

«З одного боку, держава вже рухається до оцифрування, а з іншого, Дніпро - перше місто, яке підключився до процесу. Ми будемо просуватися далі. У нас є дані аудиту доріг і є розуміння, що робити. Незабаром з'явиться більш детальна паспортизація», - повідомила радник міністра інфраструктури Яніка Мерило.

СБУ попередила теракти на Львівській залізниціСпівробітники СБУ на Львівщині попередили підриви колій на ділянках міжнародних залізничних сполучень.
  Щоб інтерактивна карта Navizor містила більш детальну інформацію щодо автомобільних доріг Дніпра, її поєднають з уже працюючою електронною картою ремонту доріг.

Планується, що в остаточному варіанті Navizor будуть відображені індекси дороги, тип покриття, дату початку ремонту і його вартість, початок і кінець ділянки, ім'я балансоутримувача і т.д.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Світовий банк готовий виділити на ремонт українських доріг $1 млрд, ще близько $ 700 млн готовий надати Європейський банк реконструкції і розвитку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: