Росія майже ніколи не припиняла вогонь на Донбасі – Washington Post

Читать на русском
Російська армія на Донбасі майже ніколи не дотримувалась режиму припинення вогню повністю, незважаючи на зобов'язання Росії відтягнути всю зброю назад від лінії фронту і помістити її під моніторинг
Фото: polit.ru

Російська армія на Донбасі майже ніколи не дотримувалася режиму припинення вогню повністю.

Про це у своєму редакційному матеріалі пише впливова американська газета The Washington Post, передає «Слово і Діло».

У своєму тексті журналісти газети прямо називають російську армію безпосереднім учасником збройного конфлікту на українському Донбасі, а початок війни у 2014 році – російським вторгненням.

Українці не відчують воєнного стану в разі його введення – ТукаГеоргій Тука не бачить необхідності у введенні воєнного стану, оскільки ми цього не зробили на початку війни на Донбасі.

У статті йдеться про те, що останнім часом увага Заходу зосереджена на інших справах, тоді як Росія та її представники постійно посилювали бої, що призвело до збільшення кількості жертв серед цивільного населення та військових. Крім того, редакція газети розкритикувала адміністрацію президента Барака Обами, яка продовжує домовлятися з Путіним.

«Президент Обама продовжує наполягати, як минулого тижня, що закінчити конфлікт можна шляхом співпраці з Росією», – пишуть автори.

Видання зазначає, що наразі невідомо, скільки саме росіян діють в Україні, і додає, що раніше НАТО та інші спостерігачі називали цифри від кількох до десяти тисяч людей. Автори матеріалу наголошують, що між військовими кампаніями Росії в Україні та Сирії є багато спільного.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олександр Турчинов назвав два основні сценарії розвитку конфлікту на Донбасі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: