Безкоштовна освіта в Європі: що потрібно знати?

Читать на русском

Чи реально отримати безкоштовну освіту в Європі? Так, це реально, але потрібно дещо знати про умови та перелік документів, потрібних для вступу до європейських навчальних закладів. «Слово і Діло» вирішило продемонструвати це на інфографіці.

Головними умовами для вступу на безкоштовне навчання у державних університетах Європи є володіння рідною мовою країни та підтвердження знань відповідними сертифікатами. Також можна отримати гранти, звернутися до стипендіальних фондів і програм. Розраховувати варто на допомогу деяких європейських організацій чи програм: Чеський центр у Києві, HMC Projects, Міжнародний Вишеградський фонд, Erasmus Mundus, CHEVENING, Британська рада в Україні, UCAS і DAAD.

Водночас хочемо нагадати, нещодавно міністр освіти України Лілія Гриневич заявила, що майже половина абітурієнтів можуть розраховувати на навчання за бюджетні кошти. Крім того, однією з ініціатив Гриневич та її попередника Сергія Квіта є запровадження 12-річної системи навчання.

«Слово і Діло» займається моніторингом обіцянок українських політиків. Так, очільниця Міносвіти дала 30 обіцянок, 12 з яких виконала, ще 15 – перебувають у процесі виконання, а 3 – провалила.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: