НБУ дозволяє українцям продаж валюти до 150 тис. грн без паспорта

Читать на русском
З 10 серпня 2016 року, коли постанова номер 364 набуде чинності, фізичні особи зможуть проводити обмін валют на суму до 150 тис. грн в еквіваленті.

Національний банк України спрощує для населення проведення операцій із готівковою іноземною валютою, дозволивши операції з купівлі та продажу в еквіваленті до 150 тис. грн без пасопрта.

Про це йдеться в тексті постанови правління НБУ №364 від 2 серпня 2016 року «Про внесення змін до Інструкції про порядок організації та здійснення валютообмінних операцій на території України», передає «Слово і Діло».

«З огляду на стабілізацію ситуації на валютному ринку, правління Національного банку вважає можливим лібералізувати вимоги до проведення валютообмінних операцій фізичними особами», – йдеться в повідомленні НБУ.

В НБУ розкрили інформацію щодо скуповування валюти в травніУ травні українці продали $319,2 млн готівкової іноземної валюти в банківську систему країни.

З 10 серпня 2016 року, коли постанова №364 набуде чинності, фізичні особи зможуть проводити обмін валют на суму до 150 тис. грн в еквіваленті без надання документів.

Як повідомлялося раніше, НБУ підвищив ліміт продажу готівкової валюти фізичним особам із 6 тис. грн до 12 тис. грн в еквіваленті на добу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: