У Британії розкопали замок короля Артура – The Independent

Читать на русском

На те, що замок міг належати Артуру, вказують і датування – V-VI століття. Саме в цей час, імовірно, жив лідер племінного об'єднання бриттів.

Британські археологи виявили під час розкопок руїни замку, який, імовірно, міг належати королю Артуру.

Руїни фортифікацій були виявлені біля села Тінтагель, яке традиційно згадується в легендах, пов'язаних з ім'ям легендарного короля, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на The Independent.

На те, що замок міг належати Артуру, вказують і датування – V-VI століття. Саме в цей час, імовірно, жив лідер племінного об'єднання бриттів. Також повідомляється, що розкопані руїни стали першим пам'ятником цього періоду, знайденим на території Великобританії.

На місці розкопу вчені виявили стіни, товщина яких становила близько метра, сходи й підлогу з кам'яних плит. Дослідники також знайшли різноманітні артефакти: зразки кераміки й скла, які вказали на високий статус людей, що проживали в замку. На останнє твердження наштовхують встановлені археологами факти, що жителі замку пили вино, привезене з території сучасної Туреччини, та їли оливки, які росли на території сучасного Тунісу.

Знайдений палац – це лише один елемент великого комплексу будівель, який займав майже всю територію мису Тінтагель. На решті території комплексу, можливо, проживали ремісники і солдати, які служили королю.

Independent пише, що знахідка викличе сильний резонанс адже доказів історичного існування Артура досі не знайдено. Історики досі сперечаються, чи мав герой стародавніх британських легенд конкретний історичний прототип або являє собою сплав різних історичних і міфологічних фігур.

Нагадаємо, що королівський замок Артура традиційно називають Камелот, проте вперше ця назва з'явилася лише у французькому лицарському романі XII століття «Ланселот».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: