Стало відомо, хто купує український «Промінвестбанк»

Читать на русском
OTP Group має інтерес до надбань у цьому регіоні, особливо в тих країнах, де вона присутня, але її ринкова частка мала.

Російський «Зовнішекономбанк» розглядає варіант продажу українського «Промінвестбанку» угорському OTP Bank Plc.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Коммерсант».

OTP Group вже провела due diligence (оцінка інвестиційної привабливості – Ред.) «Промінвестбанку», переговори зараз «просунутій стадії».

Як повідомляється, прес-служба OTP Group «не коментує чутки», однак має інтерес до активів у цьому регіоні, особливо в тих країнах, де вона присутня, але її ринкова частка мала.

За підсумками I кварталу поточного року «ОТП Банк» в Україні посідав 17 місце за активами – 22,7 млрд грн.

НБУ вирішив ліквідувати один із найстаріших банків УкраїниНаціональний банк України (НБУ) 18 липня ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію «Фідобанку».

У класифікації комерційних банків НБУ «Промінвестбанк» посідав 14 місце за активами (39,3 млрд грн) станом на 1 квітня. Діяльність банку збиткова: в I кварталі цього року чистий збиток склав 3,05 млрд грн.

Фінансові експерти оцінюють, що банк може бути проданий із коефіцієнтом 0,2-0,3. Відповідно до звітності «Промінвестбанку» за МСФЗ, його капітал на 30 червня склав 6,3 млрд грн.

Нагадаємо, що в лютому 2016 року «Зовнішекономбанк» збільшив капітал «Промінвестбанку» (Україна) шляхом конвертації боргу в капітал 19,999 млрд грн або $800 млн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: