Російський ВЕБ збільшив капітал українського «Промінвестбанку»

Читать на русском
У результаті бухгалтерської операції з рахунків, де визначаються зобов'язання банку, цю суму перевели в капітал.

Зовнішекономбанк (Росія) збільшив капітал «Промінвестбанку» (Україна) шляхом конвертації боргу в капітал 19,999 млрд грн або $800 млн.

Про це повідомив виданню «Дело» голова правління українського банку Віктор Башкіров, передає «Слово і Діло».

«ПІБ виконав обіцянку докапіталізуватися. «Промінвестбанк» збільшив статутний капітал на 19,999 млрд грн до 39,009 млрд грн», – сказав Башкіров.

Як пояснив член Українського товариства фінансових аналітиків Віталій Шапран, це бухгалтерська операція – з рахунків, де визначаються зобов'язання, їх перевели в капітал. «Просто конвертували борг у капітал. Тепер у ВЕБа з міжбанківського фінансування воно перейшло в категорію інвестицій у дочірні та асоційовані компанії», – говорить Шапран.

За півроку українці здали в банки мільярд доларівГлава Національного банку Валерія Гонтарева, розповіла про профіцит валюти на українському ринку.

Раніше повідомлялося, що ВЕБ підтверджував готовність збільшити капітал «Промінвестбанку» на 20 млрд грн (до 39 млрд грн).

Нагадаємо, що Національний банк прийняв рішення розділити банки на чотири групи за новими критеріями, а не на дві (за розміром активів), як це було раніше.

Міністр фінансів України Наталія Яресько раніше заявляла, що обвал рубля в Росії може «психологічно» вплинути на українську гривню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: