Рівненський губернатор Муляренко провалив першу обіцянку

Читать на русском
Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко провалив обіцянку щодо запуску до кінця червня системи iGov.
Олексій МуляренкоФото: radiotrek.rv.ua

Голові Рівненської обласної державної адміністрації Олексію Муляренку не вдалося вчасно запустити в регіоні електронну систему надання державних послуг iGov.

Відповідну обіцянку «Слово і Діло» зафіксувало ще 3 червня. Тоді чиновник у себе в Facebook написав, що система запрацює ще до кінця поточного місяця. «До кінця червня у Рівненській області плануємо запровадити систему iGov. Це електронний ресурс, через який можна буде отримувати послуги, які надає влада, не приходячи до кабінетів чиновників», – уточнив тоді він.

14 червня відбулася презентація iGov у Рівненській області, однак до роботи онлайн вона все ще була не готова: тривав аналіз та відбір переліку послуг, а 27 червня працівники Рівненської ОДА лише завершили відповідне навчання. Тоді офіційний старт роботи iGov відклали на липень, проте, коли наприкінці липня «Слово і Діло» перевірило стан виконання цієї обіцянки, система все ще не працювала. 30 липня директор громадської організації «Антикорупційний моніторинг» Юрій Дюг повідомив, що запуск системи затримується, однак процес запущений і електронні послуги чиновників Рівненської ОДА поступово стануть доступними в тестовому режимі.

Отже, Олексій Муляренко отримав першу невиконану обіцянку до свого досьє, яке наразі включає всього 7 зобов’язань, одне з яких виконане. Ознайомитися з рейтингом відповідальності губернаторів різних регіонів України можна за посиланням.

Нагадаємо, з 1 серпня в Україні стала обов’язковою при здійсненні державних закупівель система ProZorro.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: