Заміна паспортів на ID-картки триватиме 5 років – ДМСУ

Читать на русском
Державна міграційна служба України розробила план поступової заміни паспортів громадянина України на ID-картки нового зразка.

Державна міграційна служба України розробила план поступової заміни паспортів громадянина України на ID-картки нового зразка.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

Як стверджується у повідомленні прес-служби, поступова заміна паспортів-книжечок на нові ID-картки відбуватиметься протягом найближчих 5 років. А почнеться заміна з 1 січня 2016 року.

Новий паспорт – нові проблеми? Яценюк обіцяє замінити паспорти всім українцямПоки українці простоюють в чергах, сподіваючись поміняти закордонний паспорт, уряд анонсує чергові зміни у сфері внутрішньої ідентифікації: вже наступного року звичайні паспорти будуть замінені карткою громадянина України.

«На першому етапі пластикові ID-картки видаватимуть безкоштовно особам по досягненню 14 років. Окрім того, буде запропоновано оформлення нових паспортів-карток громадянам, які звертатимуться до підрозділів міграційної служби із заявами про відновлення втрачених документів, а також про оформлення та видачу паспорта громадянина України для виїзду за кордон», – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що заміна паспорта-книжки на пластикову ID-карту не буде обов'язковою. У самій ж ID-картці не буде вказано інформації про укладення шлюбу та реєстрацію місця проживання особи. Для підтвердження місця проживання міграційна служба безкоштовно видаватиме громадянам відповідні витяги з реєстру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: